Loading
Happy To Discuss About Your Requirement  Get a Quote

MACL

Author: MACL

Активности на МАКП за појаснување на примената на Законот за забрана на нефер трговски практики во синџирот на снабдување на земјоделски и прехранбени производи

Објавена е Листата на земјоделски и прехранбени производи врз основа на која се утврдуваат нефер трговски практики во синџирот на снабдување (Сл.Весник на Р.С.М“ бр.109/24). Потребата за ургентно донесување на Листата беше едно од барањата за кои се залагаше Македноската Асоцијација на Копоративни Правници (MAKП).

Вебинар со Стерлинг Милер!

Со големо задоволство ја најавуваме ексклузивната можност за сите МАКП членови и за нашите пријатели: Вебинар со неповторливиот Стерлинг Милер, автор на блогот Ten Things You Need To Know As In-House Counsel.

ПРАВНА АНАЛИЗА И СТАВ ЗА УТВРДУВАЊЕТО НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ ЗА ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ

19.04.2024 Со Решението за распишување избор за претседател на Република Северна Македонија („Службен Весник на РСМ“ бр.37/24), како и Решението за распишување избори за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија („Службен Весник на РСМ“ бр.37/24), се утврди дека изборите ќе се одржат