Loading
Happy To Discuss About Your Requirement  Get a Quote

Вести

Вебинар со Стерлинг Милер!

Вебинар со Стерлинг Милер!

Стерлинг Милер - Сериски корпоративен правник и автор на блогот ‘Десет работи кои треба да ги знаете како корпоративен правник'

Со големо задоволство ја најавуваме ексклузивната можност за сите МАКП членови и за нашите пријатели: Вебинар со неповторливиот Стерлинг Милер, автор на блогот Ten Things You Need To Know As In-House Counsel.

Г-нот Милер има речиси 25 годишно in-house правно искуство како генерален советник, корпоративен секретар и Главен офицер за усогласеност (Chief Compliance Officer) во компании како Marketo, Inc., Saber Corporation (NASDAQ: SABR ) и Travelocity.com, помеѓу другите. Пред тоа работел како соработник во големо адвокатско друштво со седиште во Сент Луис. Исто така, дел е од неколку советодавни одбори и одбори на директори и напишал неколку книги. Моментално е Извршен директор и Сениор Советник на Hilgers Graben PLLC.

Датум на Вебинарот: 30-ти Мај , 2024
Време: 15:00 (Централно Европско Време - CET)
RSVP: info@macl.mk

*Учеството е бесплатно за членовите и пријатели на МАКП.

Prev Сподели
ПРАВНА АНАЛИЗА И СТАВ ЗА УТВРДУВАЊЕТО НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ ЗА ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ
април 19, 2024
Next Сподели
Арбитража: премногу рано или премногу модерно?
мај 27, 2024